photo_01012012223819_3639Yediklerinizi yazarak beslenmeyi öğrenebilir ve zayıflayabilirsiniz. İyi yaşam günlüğü beslenme ve diyete dair temel ve günlük bilgilerin çok pratik olarak özetlendiği ve okuyuculara gün gün yol gösteren bir diyet günlüğü. Bu diyet günlüğü  her bireyin günlük yediği besinleri yazarak kendi beslenmesini takip etmesini sağlıyor , iyi yaşam ve dengeli beslenme ile ilgili 13  farklı konu anlatıyor ve her sayfasında ufak ipuçları  ve yönlendirici mesajlar içeriyor.

Çok zayıf olmak çok sağlıklı olmak anlamına gelmiyor. Önemli olan dengeli beslenmek ve aktif olmak. Kilo verme programı sonrası bireylerin büyük kısmının tekrar kilo aldığı
biliniyor. Önemli olan kalıcı davranış değişikliği yaratmak. Bunun için de önce mevcut
durumu ölçmek, sorunları tespit etmek ve farkına varmak daha sonra strateji belirleyip küçük ve yavaş adımlarla ilerlemek gerekiyor.Araştırmalara göre şu üç 3 stratejiyi uygulayanlar geniş ölçüde başarılı oluyor ve tekrar kilo almıyorlar;

  1. Düşlük yağlı yüksek lifli beslenenler
  2. Kendini sürekli izleyen ve kilosunu kontrol edenler,
  3. Düzenli fiziksel aktivite yapanlar.

İyi yaşam günlüğü ile kendinizi takip edin. Günlük ve haftalık kayırlarınızı aylık ve yıllık olarak tamamlayıp bütün resme baktığınızda kendi vücudunuza ne kadar yatırım yaptığınızı iyileri ve kötüleri kendi gözlerinizle göreceksiniz.

İyi bir yeni yıl hediyesi olarak oldukça fazla talep gören “İyi Yaşam Günlüğü” formuna
dikkat edenler içinde hem gerçek tarihlerine göre bir ajanda hem de sürekli iyilikler
hatırlatan çanta koçu vazifesi görüyor. Sizin de çantanızda bir adet olmalı.

“İyi Yaşam Günlüğü”nden bazı başlıklar:

İyi yaşam için farklı öneriler
Şişmanlık, nedir? neden tehlikelidir?
Kalori nedir? Besinlerin kalori değerleri nasıl hesaplanır?
Güvenli ve sağlıklı zayıflama yöntemleri nelerdir?
Kadınlar için hangi besinler iyidir?
Erkekler için hangi besinler iyidir?

Güneşin ışıklarıyla uyandığınız her sabah, başlayan her yeni gün daha iyi bir yaşam için fırsatlarla dolu olabilir ama en önemlisi sizin bu konudaki isteğiniz ve hayata bağlılığınız. Daha iyi bir yaşam ve uzun bir ömür için kendi vücudunuzu tanımak, yaşam şekli ve beslenme koşullarınızı gözden geçirmek şimdi küçük ama uzun dönemde çok büyük ve önemli faydalar yaratabilir.

İyi yaşam günlüğü 2009 yılında size her gün bunu hatırlatacak sadık bir yol arkadaşı olabilir.