photo_01012012211018_592Satin-alİyi Yaşam Günlüğü, 6 yaşında! İlk defa kullanıyorsanız, sizde aramıza hoş geldiniz…

İyi Yaşam Günlüğünüz, 2012 yılı boyunca size her gün rehberlik etmeyi, merak ettiğiniz bir besinin kalorisini veya bazı aktiviteler ile ne kadar kalori harcadığınızı hesaplama fırsatı verirken, 13 farklı konuda daha fazla bilgi sahibi olarak, sizin kendi amacınıza ulaşmanıza yardımcı olmayı hedefliyor.

Diyette başarılı olmak için bireyin kendi motivasyonunu bulmasının çok önemli olduğuna inanıyorum. Günlüğünüze, her gün kendiniz için neler yaptığınızı not edin ve yeni hafta hedeflerini oluştururken gerçekçi olmaya çaba gösterin. Küçük aksamalar, iniş-çıkışlar her zaman yaşanabilir, kabul edin ve pozitif düşünmeye çalışın. Duygusal açlıkla baş etmek için yediklerinizi kaydetmek en başarılı yöntemlerden biridir. Günlüğünüze, ne zaman ve ne yediğinizle beraber, yememeniz gereken bir şey yediğinizdeki duygunuzu da mutlaka yazın çünkü sadece bedeni beslemek tam sağlık, huzur ve mutluluk için yetmiyor. Zihnen ve ruhen de beslenmek çok önemli. Kabul ediyorum, yeni alışkanlıklara geçmek her zaman kolay olmayabilir. Kendinizi suçlamayın, sabırlı olmaya çalışın. Başardığınız diğer davranış değişikliklerini hatırlayın. Yapabileceğinize inandığınız anda başarıyı da yakaladınız demektir. Günlük ve haftalık kayıtlarınızı, aylık ve yıllık olarak tamamlayıp bütün resme baktığınızda kendi vücudunuza ne kadar yatırım yaptığınızı, iyileri ve kötüleri kendi gözlerinizle göreceksiniz.

İyi yaşam günlüğünü nasıl kullanıyoruz?

İyi yaşam günlüğü öncelikle metabolik hızınızı hesaplamanızı günlük almanız gereken kaloriyi size anlatıyor, ideal kilonuzu hesaplamanıza yardımcı oluyor, daha sonra da bu kaloriyi hangi besinlerden ne ölüde yemeniz gerektiğini gösteriyor. Egzersiz seviyeniz ve günlük yaşam aktiviteleriniz ile ne kadar kalori harcadığınızı hesaplayabiliyor veya yediğiniz besinlerin kaç kalori olduğunu da günlüğün sayfalarında bulabiliyorsunuz.

“İyi Yaşam Günlüğü”nden bazı başlıklar:

  • Kilo vermeye ne kadar hazırsınız?
  • Bedeni ve ruhu beslemek
  • Neden kilo alıyoruz?
  • Diyette başarı
  • Kilo vermek neden yavaşlar?
  • Doymak bilmeyen iştah
  • Stres ve kilolar

Siz de yeni yıla motive edici bir şekilde başlamak istiyorsanız; İyi Yaşam Günlüğü – Zayıflatan Ajanda’yı tüm kitapçılarda bulabilirsiniz.