2017 geldi… Yeni bir yılı karşılarken sevdiklerinizle beraber eğlenceli ve güzel bir akşam yemeği için büyük ihtimalle sofrada daha uzun süre vakit geçireceksiniz ve her zamankinden daha zengin bir akşam yemeği sofranız olacak. Eğer ertesi gün pişman uyanmak istemiyorsanız aşağıdaki önerilerime kulak verin. Şimdiden mutlu, huzurlu, sağlık ve iyilik hali içinde bir yıl dilerim. 🙂

 

Sınırı zorlamayın

 

“Eyvah yarın diyetimi bozacağım, yeni yıla mutsuz gireceğim!”’ diye düşünenlere sesleniyorum: Lütfen keyfinizi kaçırmayın… Muhtemelen sevdiklerinizle beraber yeni yılı karşılarken, güzel bir akşam yemeği için özenli bir sofra hazırlayacaksınız veya dışarıda olacaksınız. Belki içinizde “Ben kutlamalara karşıyım; her zamanki yemeğimi yerim, televizyon izlerim” diyenler olabilir. Durum ne olursa olsun; uzun saatler oturduğunuz akşamlarda, yeme düzeni değişiyor ve her zaman yediğinizden daha fazla yiyebiliyorsunuz.

 

Salata veya çorbayla başlayın

 

Yemeğe salata veya çorbayla başlayarak kalori alımınızı yaklaşık dörtte bir oranda azaltabilirsiniz. Cornell araştırmacıları, yaklaşık 100 kalorilik salata veya aperatif verdikleri bireylerin diğerlerine oranla ana yemekte yüzde 21 daha az kalori aldıklarını gözlemlemiş. Yılbaşı gecesi için harika bir sebze çorbası yapmayı deneyin.

 

Kuruyemişte de sınır var

 

1 avuç beyaz leblebi, 70 kalori içerir. 1 avuç çam fıstığı 180 – 200 kaloridir. 1 ufak kâse içine; 1 yemek kaşığı kuru üzüm, 1 yemek kaşığı yaban mersini, 2 adet kuru erik veya kayısı, 1 yemek kaşığı beyaz leblebi, 10 adet fındık veya badem, 5 adet fıstık, 3 – 4 parça ceviz ekleyin ve gece boyunca bu ölçüyü aşmayın.

 

Alkol alacaklar dikkat!

 

Alkolün 1 gramının 7 kalori olduğunu duymuştunuz değil mi? Rakı, votka, viski yüksek; bira ve şarap daha az alkol içeriyor. Hızlı içme, iki saatte 4 – 5 kadehten fazla içmek anlamına geliyor. Yani yılbaşı gecesinde sadece alkol miktarına değil tüketme hızınıza da dikkat etmeniz gerekiyor. Ertesi gün baş ağrısı ve ödem problemiyle uyanmak istemiyorsanız alkol ile birlikte bol bol su için.

 

Hedeflerinizden vazgeçmeyin

 

Her yılbaşında olduğu gibi bu yılda da yeni umutlar, hayaller, dilekler ve beklentilerle yeni yıla “Merhaba” diyeceğiz. Umarım yeni yılda hedeflerinizden vazgeçmezsiniz ve hepsini tamamlarsınız. Bir araştırmaya göre; yeni yıl için alınan kararları gerçekleştirenlerin oranı dört kişide birmiş. Bir araştırma ise yüzde 8 diyor, yani hedeflerin gerçekleşme oranı düşük. Umarım bu yeni yıl da size önce sağlık sonra da; sevgi, başarı, huzur, aşk ve mutluluk getirir.

 

 

Yılbaşında Ne Pişireceğim Diye Soranlara İse Harika Tariflerim Var:

Yalancı Çerkez Tavuğu

Yılbaşı İçin Yufka Cipsi

Yılbaşı Topları