Yulaflı Muzlu Kurabiye

Yulaflı Muzlu Kurabiye

2 adet orta boy olgunlaşmış muz

15 adet dövülmüş çiğ badem

50 g damla çikolata

50 g yulaf

1 tatlı kaşığı tarçın

 

Hazırlanışı;

Yulaf ve dövülmüş bademler bir tavada kavrulur, üzerine tarçın eklenir. Başka bir kapta muzlar çatal yardımıyla ezilir. Ezilmiş muzun üzerine kavrulan yulaf ve bademler, tarçın ve damla çikolata eklenerek karışım elde edilir. Karışım 15 parçaya bölünüp isteğe göre şekillendirildikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisinde 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir. Afiyet olsun, tok tutsun. 🙂

İlgili Yazılar

İNCİR AŞKINA

Çukurova kızı olduğum için mi yoksa Ağustos’ta tam mevsiminde doğduğum için mi bilmiyorum ama, inciri çok seviyorum. Bütün meyveleri severim ama incir yemeye doyamadıklarım arasında… Siz de benim gibi çok

Mutfağınız Ne Kadar Sağlıklı?

Beslenmemize ve sağlığımıza değer katmak için, tariflerimizde ne gibi değişiklikler yapabileceğimiz hakkındaki yazımı geçen ay sizlerle paylaşmıştım.  Bu ay ise, sağlıklı pişirme konusundaki bilgilerimizi ölçmek için sizlere bir test hazırladım.

Yazın Baş Tacı Karpuz ve Yoldaşı Kavun

Yaz sofralarının vazgeçilmez meyvelerinden olan karpuz ve kavunu anlatmak istedim bugün size. Her ne kadar kavun ve karpuz kardeş gibi görünse de içerik olarak farklı özellikleri var. Bu sebeple ikisini

0 Yorum

Yorum yapılmamış!

Yorum yapan ilk kişi olmak için yorum yapın!

Yorum Yap