Yulaflı Muzlu Kurabiye

Yulaflı Muzlu Kurabiye

2 adet orta boy olgunlaşmış muz

15 adet dövülmüş çiğ badem

50 g damla çikolata

50 g yulaf

1 tatlı kaşığı tarçın

 

Hazırlanışı;

Yulaf ve dövülmüş bademler bir tavada kavrulur, üzerine tarçın eklenir. Başka bir kapta muzlar çatal yardımıyla ezilir. Ezilmiş muzun üzerine kavrulan yulaf ve bademler, tarçın ve damla çikolata eklenerek karışım elde edilir. Karışım 15 parçaya bölünüp isteğe göre şekillendirildikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisinde 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir. Afiyet olsun, tok tutsun. 🙂

İlgili Yazılar

2016’da Neler Yaptık

Sevgili okur, sevgili takipçi, sevgili danışanım, sevgili öğrencim, sevgili dostlarım ne güzeliz… Her gün büyüyen kocaman bir aile olduğumuz için çok mutluyum. 2016 yılında ben ve ekibim farklı mecralarda hep

Chialı Puding

Malzemeler;  1 çay bardağı süt ½ muz ½ kivi 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu unu 2 yemek kaşığı chiaseed 2 adet hurma Yapılışı; 1 tatlı kaşığı chiaseed 1 çay bardağı sütün

Yolculuk Yiyecekleri

Yolculuklarda abur cubur isteğimiz daha çok artıyor. Kendi arabanızla gündüz yolculuğu yapıyorsanız arabanın içi piknik alanına dönüşebilir. Kekler, gözlemeler, kurabiyeler vb. hamur işleri sizden önce arabaya yerleşir. Eğer gece yolculuğu

0 Yorum

Yorum yapılmamış!

Yorum yapan ilk kişi olmak için yorum yapın!

Yorum Yap