Yulaflı Muzlu Kurabiye

Yulaflı Muzlu Kurabiye

2 adet orta boy olgunlaşmış muz

15 adet dövülmüş çiğ badem

50 g damla çikolata

50 g yulaf

1 tatlı kaşığı tarçın

 

Hazırlanışı;

Yulaf ve dövülmüş bademler bir tavada kavrulur, üzerine tarçın eklenir. Başka bir kapta muzlar çatal yardımıyla ezilir. Ezilmiş muzun üzerine kavrulan yulaf ve bademler, tarçın ve damla çikolata eklenerek karışım elde edilir. Karışım 15 parçaya bölünüp isteğe göre şekillendirildikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisinde 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir. Afiyet olsun, tok tutsun. 🙂

İlgili Yazılar

Diyetinizi Baharat ile Taçlandırın!

Baharatın kullanım tarihi çok eskilere dayanır. Baharat eski çağlarda sadece çok zengin insanların soflarında bulunabiliyordu, bir statü göstergesi sayılan baharat o kadar önemliydi ki “Baharat Yolu” olarak bilenen kendisine has

Yeme Hızınızı Yavaşlatın

Masada herkes hala yemeğini yemeye devam ederken siz boşalmış tabağınızla onları mı izliyorsunuz? Belki de fazla kilolarınızın sebebi hızlı yemenizdir… Hızlı yemek yemek kişisel bir alışkanlık. Kilolu veya zayıf birçok

0 Yorum

Yorum yapılmamış!

Yorum yapan ilk kişi olmak için yorum yapın!

Yorum Yap