Uzman Diyetisyen Dilara Koçak

1990 yılında beslenme ve diyet mesleğine gönül veren Dilara Koçak, Hacettepe Üniversitesi, “Beslenme ve Diyetetik” mezunudur. Yüksek lisansını da aynı üniversitede tamamlayarak uzman ünvanını almıştır. 2003-2004 yıllarında Amerika Birleşik devletlerinde çeşitli hastanelerde bulunmuştur ve burada edindiği tecrübe ile Mezura kliniğini kurmuştur. Bireysel beslenme danışmanlığı ve diyet tedavisi hizmetlerine ilave olarak Coorporate Wellness uygulamasının Türkiye’de öncüsüdür. Koçak Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü “FA0 Sıfır Atık Sıfır Açlık” proje destekçisi olarak çalışmaktadır(2019)

  “İyi Yaşam Günlüğü” çalışması ilk olarak 2005 yılında yayımlanmaya başlamış olup, değişen konu ve içeriğiyle on iki yıldır sağlığına önem verenlerin klasiği haline gelmiştir. Koçak’ın 2007 yılında Dilara Koçak ile İyi Yaşam, 2009 yılında Afiyetle Diyet Kitapları ve 2015 yılında Afiyetle Diyet Tarifleri kitabı yayımlanmıştır. Milliyet gazetesi, CEO Life, Hello, Women’s Health dergileri ile  vogue.com.tr ve uplifers.com yazarı olan Koçak, CNN Türk, Kanal D, TRT ve HaberTürk kanallarında iyi yaşam ve beslenme konularında programlar hazırlayıp sunmuştur.

Dijital iletişim kanallarında güçlü bir etkileşime sahip olan Koçak, 25 yıllık diyet ve sağlık mesleki tecrübelerini kendi mobil uygulaması ile tüm takipçileriyle paylaşmaktadır. İyi yaşamın tüm boyutları ilgi alanında olup gurme lezzetler, seyahat, hobi, güzellik, bakım ve egzersiz deneyimlerini de sosyal medyada anlatan Koçak’ın gelişmiş mutfak becerileri ile lezzet ve sağlığı birleştiren tarifleri de önemli bir yol göstericidir.

İstinye Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde Meslek Etiği ve İletişim dersleri veren Dilara Koçak hâlâ İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünde eğitimine devam etmektedir.

Diyetisyen Betül Karakuş

2014 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden şeref öğrencisi olarak mezun olmuş, şuanda Acıbadem Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

Üniversite eğitimi süresince, Hacettepe Üniversitesi Erişkin Hastanesi, Özel Ankara Güven Hastanesi, Hacettepe Üniversitesi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi’nde erişkin ve çocuk beslenmesi üzerine, T.C. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği ve Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri mutfağında kurum beslenmesi üzerine stajlarını başarıyla tamamladı.

Lisans eğitimi süresinde ‘Anne Sütünü Artırıcı Galaktagog Etkili İlaçlar ve Besinler’ konulu detaylı seminer hazırladı. Üniversitede bitirme tezi olarak “Değişik Sosyoekonomik Düzeydeki Orta Öğretim Kurumlarına Devam Etmekte Olan Öğrencilerin Fast-Food Tüketimleri, Beslenme Durumları Ve Fiziksel Aktivitelerinin Araştırılması” konusunu hazırladı. IX. Uluslarası Beslenme ve Diyetetik Kongresi’nde yazılı poster bildirimi yaptı.

Ayrıca eğitimi süresinde 2013-2014 Diyabetli Çocuklar kampında ve Serebral Palsi’li çocuklar için düzenlenen Umut, Farkındalık ve Yardım Konseri’nde stajyer diyetisyen olarak görev aldı.

Diyabet diyetisyenliği, kardiyoloji diyetisyenliği, sporcu diyetisyenliği kursları başta olmak üzere bir çok eğitim ve kurs programına katıldı.
Nisan 2014 tarihinden itibaren Mezura Kliniği’nde diyetisyen olarak çalışmaya başlayan Betül Karakuş; Mezura’nın kurumsal beslenme çalışmalarının yönetimi ve koordinasyonundan sorumludur.

Ayrıca Mezura Kliniği’nde online ve yüzyüze danışan görmeye devam etmektedir.

Figen Yılmaz

Ali M. Alkaç

Ceylan Turan