EV YAPIMI LİMONATA

EV YAPIMI LİMONATA

EV YAPIMI LİMONATA TARİFİ

2 adet limon

1 adet portakal

3-4 yemek kaşığı bal

Taze nane yaprakları

8-10 adet çilek veya yaban mersini

1 bardak ılık su

8-10 bardak soğuk su

 

Limon ve portakalı buzdolabında 5-6 saat kadar dondurun. Buzluktan çıkardığınız limon ve portakalı dilimlere ayırın. Kabuklarıyla beraber limon ve portakalı blenderdan geçirin. Eğer isterseniz çilekleri de dondurup, blenderdan geçirerek bu karışıma ekleyebilirsiniz. 1 bardak ılık suda balı eritin. Bütün hepsini birleştirin, karıştırın ve bir süre dinlenmesi için bekletin. Daha sonra temiz bir file yardımıyla karışımı süzün, kalan tortuyu sıkarak ve üzerine biraz su ekleyerek birkaç kez süzmekte fayda var. İçine yaban mersini, çilek ya da dilediğiniz meyvelerden dilimleyerek ve taze nane yapraklarından ekleyebilirsiniz. İstediğiniz yoğunluğa göre sulandırarak da tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun 🙂

 

Diyetisyen Betül Karakuş

İlgili Yazılar

Kas Yaparken Göz Çıkarmayın

Egzersiz sağlıklı yaşamın vazgeçilmez parçalarından biri. Konu egzersiz olduğunda beslenme de her zaman merak konusu oluyor. Vücut yapısını ve egzersiz performansını korumak ve geliştirmek için doğru beslenme desteğinin şart olduğunu

İNCİR AŞKINA

Çukurova kızı olduğum için mi yoksa Ağustos’ta tam mevsiminde doğduğum için mi bilmiyorum ama, inciri çok seviyorum. Bütün meyveleri severim ama incir yemeye doyamadıklarım arasında… Siz de benim gibi çok

GÜNE DAHA MUTLU VE SAĞLIKLI BAŞLAMANIN 7 YOLU

Erken Yatan Erken Kalkar Kuralı Sabah erken kalkmak çoğumuzun kulağına kötü geliyor biliyorum ama atalarımız erken kalkan yol alır derken çok haklılarmış. Ayrıca sadece erken kalkmak değil, zamanında uyumak da

0 Yorum

Yorum yapılmamış!

Yorum yapan ilk kişi olmak için yorum yapın!

Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.